Над 200 млн. долара САЩ ще изразходват за възстановяване на

...
Над 200 млн. долара САЩ ще изразходват за възстановяване на
Коментари Харесай

Пентагонът ще изразходва 200 млн. долара за бази в Източна Европа

Над 200 млн. $ Съединени американски щати ще изразходват за възобновяване на старите и основаването на нови военни обекти най-вече в Източна Еврлопа. Това се прави в границите на „ самодейността за въздържане на съветската експанзия “. „ Air Force Times “ прецизира, че парите ще бъдат отделени от военния бюджет, който беше одобрен от президента Доналд Тръмп. Общо „ за отбрана “ на европейските си съдружници от „ съветската експанзия “ Вашингтон ще употребява 4,6 милиарда $, заяви в. „ Аргументи и обстоятелства “, представен от БГНЕС.

Детайлите по идните разноски на Пентагона не се разкриват, само че майор Хуан Мартинес, работещ в американското военно командване в Европа, декларирал, че в авиобазите ще бъдат ситуирани самолети F-22 Raptor и F-35 Strike Fighter. Те ще наблюдават активността на съветската бойна авиация в регионите на Северно и Балтийско море. Освен това се допуска усилване на американското военно наличие в Норвегия и Исландия. В исландската въздушна база Кефлавик ще бъдат издигнати нови хангари за самолети P-8 Poseidon, чиято задача ще бъде следенето на съветски подводници в Атлантика.

Пентагонът също по този начин ще организира огромна рационализация на военните бази в Източна Европа. 55 млн. $ ще бъдат изхарчени за построяването на спомагателни резервоари за гориво и втора полоса в унгарската в Кечкемет. По думите на Мартинес всички тези ограничения би трябвало да покачат равнището на подготвеност на Съединени американски щати и техните съдружници в района. Не се планува увеличение на американския персонален състав в региона, модернизацията ще засегне главно транспортната инфраструктура, с цел да може при нужда НАТО във допустимо най-кратки периоди да трансферира в района спомагателни сили.

Според специалистът Игор Коротченко „ основната цел на модернизацията е подготовка за бързо пребазиране на войски и системи високоточно оръжие на територията на Естония, Латвия, Литва и Полша при положение на изостряне на връзките сред НАТО и Русия “, заяви „ Аргументи и обстоятелства “.

Експертът позволява и проиграване на предислоцирането на тактическо нуклеарно оръжие на Съединени американски щати. За това ще е нужна съответна инфраструктура на авиобазите, заради което модернизирането може да бъде и в тази тенденция.

Според Коротченко в отговор на тези дейности Русия ускорява на западната си граница подразделенията на противовъздушна защита, въоръжени със С-400 и авиационни подразделения.

Военният бюджет на Съединени американски щати е 626 милиарда $, още 65 милиарда са за поддържане на военните интервенции на Съединени американски щати в чужбина.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР