Над 200 метра капков маркуч е срязан с нож и

...
Над 200 метра капков маркуч е срязан с нож и
Коментари Харесай

Вандали продължават да вилнеят в Пловдив

Над 200 метра капков маркуч е срязан с нож и откраднат от парка край МОЛ „ Пловдив “.  За това сигнализираха от Оперативна програма „ Градини и паркове “.

„ Веднага възстановихме вредите, само че сходни вандалски дейности като се изключи че компрометират поливната система, хабят и общински средства, с които можем да създадем нещо по-хубаво “, разяснява шефът на общинското дружество Стоян Алексиев.
 вандализъм
" Пак в същия парк, който със своите 25 декара е измежду най-обширните нови зелени пространства в града, коли постоянно тъпчат пешеходните алеи, чупят пейките и чешмичката, които поправяме още веднъж с парите на пловдивските данъкоплатци “, добави Алексиев.

По думите му, не минава и ден без някой от техническите ръководители в предприятието да не внесе доклад за нанесени вреди. Неколкократно са били крадени укрепителните колове към 40-те новозасадени пирамидални дъба по реконструирания сектор на бул. „ Васил Априлов “. В последна сметка 5 от дръвчетата са починали заради нарушена коренова система и на тяхно място наесен ще се засаждат нови фиданки. 
 вандализъм
Умишлено са отъпкани и към 4 кв. м цветя от красиво аранжираната фигура на бул. „ Цар Борис III Обединител “ при входа към квартал „ Капана “. Постоянно се чупят пейки и кошчета за боклуци в градинката на Дановия рид,  в последните дни там за следващ път са унищожени и 4 разпръсквача от поливната система.

„ Най-честите похищения са върху градинските пейки, а в последно време и върху питейните фонтанки – в случай че не ги  счупят задачите, им крадат крановете. Продължава кражбата и умишленото увреждане на растителност ", каза още Стоян Алексиев.
 вандализъм
Той за следващ път прикани жителите, в случай че станат очевидци на вандалски прояви, да алармират в най-близкото районно полицейско ръководство, с цел да бъде арестуван причинителят.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР