Над 200 лекари настояват БЛС да санкционира доц. Атанас Мангъров

...
Над 200 лекари настояват БЛС да санкционира доц. Атанас Мангъров
Коментари Харесай

Скандал! Стотици лекари се вдигат на бунт срещу доц. Мангъров

Над 200 лекари упорстват БЛС да глоби доцент Атанас Мангъров за неколегиално, неетично и неприемливо държание. Това оповестява профилираното издание "Право & Здраве ".

Те към този момент са подкрепили подписката, инициирана от доктор Сибила Маринова - шеф на Отделението по анестезиология и интензивно лекуване в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов "-Велико Търново.

От месеци един господин, който не мога да нарека доктор, приказва лъжи в общественото пространство, наскърбява сътрудниците си, работещи на първа линия в битката с COVID-19 и ги упреква в измами и източване на НЗОК, написа доктор Маринова в отворено писмо до Етичната комисия на БЛС.

По нейни думи с изявленията си инфекционистът заличава труда, жертвите и лишенията на лекарите и на жертвите на заболяването. Тя го упреква и чеоткрито приканва обществото да не съблюдава закона и разпоредбите.

В наглостта си Атанас Мангъров стигна и по-далеч: написа и сподели, че инфектираните и хоспитализациите нарастват, тъй като цената на пътеката е станала 1200 лева, с което непосредствено упрекна сътрудниците си, че мамят и източват НЗОК, показва още доктор Маринова.

Тя е безапелационна, че лекарското съсловие не би трябвало повече да толерира държанието на доцент Атанас Мангъров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР