Над 200 жилища в панелни блокове ще бъдат санирани в

...
Над 200 жилища в панелни блокове ще бъдат санирани в
Коментари Харесай

Санират 200 панелки в този български град

Над 200 жилища в панелни блокове ще бъдат санирани в разнообразни региони на Пловдив по план „ Подобряване на енергийната успеваемост на многофамилни жилищни здания – I етап” по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “. Общата стойност на инвестицията е 3 692 629,44 лева безплатна финансова помощ, от които съфинансиране от Европейския фонд за районно развиване: 3 138 735,03 лева и национално съфинансиране: 553 894,41 лева

Критериите за включване в програмата са по-голям брой семейства. В съответния случай санирането ще обхване блокове с над 200 фамилии, като ще се осъществят енергийно-ефективни ограничения, промяна на дограма, изолираност, общи елементи, асансьорни кафези и енергийно осветяване, ремонт на покрив. Това са първите жилища, които ще се осъществят по Оперативна програма „ Региони в напредък “, като тук не се включва броят санирани здания по Националната стратегия. Община Пловдив се приготвя и за втория стадий на програмата, когато тя бъде отворена.

До края на октомври се чака да излязат насоките по оперативните стратегии тогава ще има повече изясненост за критериите за кандидатствате през новия програмен интервал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР