Над 200 души се събраха пред дискотека “Какао за пореден

...
Над 200 души се събраха пред дискотека “Какао за пореден
Коментари Харесай

Слънчев бряг пак на протест срещу Валери Симеонов

Над 200 души се събраха пред дискотека “Какао ” за следващ митинг против продължаващите междуведомствени инспекции в курортния комплекс " Слънчев бряг ". Организаторите чакаха в проявата да се включат повече хора. В демонстрацията, която този път се организира зад железни загради, се включиха най-вече служащи в нощни клубове. 

​​​​Слънчев бряг: Искат незабавна среща с премиера
 Протест Слънчев бряг Снимки: Лалка Димитрова
Протестиращите още веднъж насочиха недоволството си към вицепремиера Валери Симеонов, като за следващ път желаеха оставката му с шумни викания. Всички са облечени в работни униформи. По думите им демонстрацията била " митинг-хепънинг против властта ".
 
Охраната на региона бе поета от съвсем 100 служители на реда. Проверяваха се водачите на всички преминаващи наоколо коли. Патрули бяха ситуирани и при входно-изходните точки на комплекса.
 Протест Слънчев бряг Снимки: Лалка Димитрова
Вицепремиерът Валери Симеонов съобщи пред NOVA, че инспекциите следват закона. А който не го утвърждава, може да стачкува пред Народното събрание.
Премиерът за митингите в Слънчев бряг: Това е народна власт

Преди дни над 600 души блокираха централен бул. и входа на комплекса " Слънчев бряг ". Те стачкуваха против проведените от Симеонов среднощни акции, при една от които беше конфискувана озвучителна техника на заведение.
 
Протестиращите тогава желаеха помощ от премиера Бойко Борисов, като скандираха " Оставка " и " Бойко, стой Валери ".
 Протест Слънчев бряг Снимки: Лалка Димитрова
Министър-председателят отбрани дейностите на вицепремиера, като уточни, че инспекциите са в границите на пълномощията и на записаното в закона.
 
Стотици блокираха придвижването в Слънчев бряг, желаят " Валери да си върви " (СНИМКИ/ВИДЕО)

От Съюза на притежателите в " Слънчев бряг " също излязоха с позиция след акциите на Симеонов. Те приканиха страната да реши дефинитивно въпроса с ръководството и администрирането на " Слънчев бряг ", както и да се провежда взаимна среща с премиера, вицепремиера, министъра на туризма и кмета на Несебър.
 
Вицепремиерът: В петък и събота съм свободен вечерта...
 Протест Слънчев бряг Снимки: Лалка Димитрова
Междувременно инспекциите в комплекса продължиха и нощес. Полиция, данъчни и чиновниците на митниците, както и на община Несебър влязоха за следващ път през нощта в най-популярните заведения в комплекса.   
  По тематиката Акция в Слънчев бряг: Иззеха музикални уредби от заведения (ВИДЕО) Симеонов: Дори в Ибиса шумните нощни заведения навън работят до полунощ
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР