Над 200 души, събрали се за неразрешена акция в центъра

...
Над 200 души, събрали се за неразрешена акция в центъра
Коментари Харесай

Московската полиция задържа над 200 души, подготвяли неразрешен протест

Над 200 души, събрали се за неразрешена акция в центъра на Москва - множеството симпатизанти на националистически сдружения - са арестувани от полицията. Това заяви източник от органите на реда, представен от ТАСС.

Лидерът на екстремисткото придвижване "Артподготовка " Вячеслав Малцев прикани по-рано своите последователи да излязат на 5 ноември на митинг против управляващите в центъра на съветската столица.

За нарушавания на публичния ред са арестувани 263 души, които се извозват до териториалните полицейски ръководства за изследване на случаите и сформиране на протоколи за административни правонарушения, посочи пресслужбата на столичната полиция за РИА Новости.

Полицията обискира арестуваните и иззема оръжия, средства за персонална отбрана, ножове, боксове и други неразрешени предмети, посочи събеседникът на ТАСС. "Това демонстрира, че хората не са пристигнали просто по този начин, а с желание да окажат опозиция на силите на реда ", акцентира той.

На 26 октомври магистрати от сибирския Красноярски край не разрешиха активността на "Артподготовка " в Русия, защото признаха придвижването за екстремистка организация. Лидерът му Вячеслав Малцев отпътува в чужбина и бе разгласен за интернационално търсене, заяви по-рано електронният в. "Лента ".

Срещу Малцев е формирано наказателно дело за апели към екстремизъм. На изборите през 2016 година той бе претендент за народен представител от Държавната дума, повдигнат от опозиционната партия ПАРНАС. По време на телевизионни диспути Малцев остро подлагаше на критика държавното управление на Русия и отправяше апели за гражданска война.

На 19 октомври в Ярославъл, северно от Москва, бяха арестувани шестима малолетни почитатели на Малцев, до момента в който правели коктейли "Молотов " под локалния Толбухински мост, напомня "Лента ".

Специализираният уебсайт ОВД-инфо заяви, че с изключение на в Москва през днешния ден има арестувани и в други съветски градове - Краснодар, Красноярск, Перм и Ростов на Дон, осведоми Би Би Си. Самият Малцев бе замислил днешния митинг като "референдум за промяна на властта в Русия ", припомня на уеб страницата си английската медия, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР