Над 200 души получиха безплатни талони за каране на кънки,

...
Над 200 души получиха безплатни талони за каране на кънки,
Коментари Харесай

Близо 2 тона стъкло събра кампанията на ЕКОПАК и пързалка „Юнак“ „RE-спортувай: Стъкло за кънки“

Над 200 души получиха безвъзмездни талони за каране на кънки, а 30 завоюваха урок с Евгения Раданова и Найден Боричев
Близо 2 тона стъкло се събраха по време на взаимната акция на организацията за разделно събиране на боклуци от опаковки ЕКОПАК България и пързалка „ Юнак “ „ RE-спортувай: Стъкло за кънки “.

Всеки, който съобщи над 5 кг стъкло получи ваучър за гратис каране на кънки, а първите 30, които донесоха над 10 кг ще вземат участие в безвъзмезден урок с трикратната ни медалистка по шорттрек Евгения Раданова и многократният ни първенец по фигурно пързаляне Найден Боричев. Тренировката ще бъде от 9 часа на 6 февруари (неделя) на пързалка „ Юнак “.

Над 200 индивида предадоха стъклен амбалаж и ще могат да употребяват безплатните си талони в сесия по желание всеки ден до 6 февруари. Повечето от тях обаче влизаха на пързалката непосредствено от пункта за събиране на отпадъка за преработване.

Най-малкият участник беше на 2 години, а най-възрастният на 84.

Въпреки че акцията беше оповестена от 10 до 13 часа в съботния ден, първият запалянко – Калин от Трявна, дойде още в 8.30 часа с над 30 кг стъкло.

„ От дребен родителите ми са ме научили да събираме разделно и за мен е значимо. Това за мен към този момент е метод на живот “, сподели Калин.

В акцията се включи и изпълнителният шеф на ЕКОПАК България Александър Урманов, както и чиновниците на организацията.

От началото на сезона всяка събота и неделя от 9 часа Евгения Раданова, Найден Боричев и треньори от клуб „ Айс Пик “, организират безвъзмездни уроци за деца под мотото „ Първи стъпки на леда “.

ЕКОПАК България е водещата организация за оползотворяване на боклуци от опаковки в България. Организацията основава и ръководи системи за разделно събиране в над 80 общини, употребявайки трицветната система от контейнери и е главен снабдител за рециклираща промишленост в страната. През 2020 година организацията е събрала и предала за преработване близо 95 000 тона пластмасови, стъклени, железни и хартиени боклуци от опаковки.

Ледената пързалка „ ЮНАК “ се намира до метростанция стадион „ Васил Левски “. Тя е правоприемник на именитата пързалка „ Дружба “, която не беше отваряла порти от близо 30 години преди през 2018 година още веднъж да проработи за гости.

Програмата на пързалка „ ЮНАК “ може да следите тук:
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР