Над 200 души бяха арестувани и десетки хора бяха ранени

...
Над 200 души бяха арестувани и десетки хора бяха ранени
Коментари Харесай

Стотици души бяха арестувани по време на протести в Тунис

Над 200 души бяха задържани и десетки хора бяха ранени по време на конфликти сред протестиращи и полицията в няколко градове на Тунис, заяви тунизийското министерство на вътрешните работи, съобщи организация " Франс прес ".

За втора поредна нощ хора излязоха по улиците на редица градове, с цел да стачкуват против ограниченията за строги икономии, планувани от държавното управление. Протестите стават седем години след революцията в Тунис, довела до промяна на властта.

В южно предградие на столицата протестиращите нахлуха в супермаркет от веригата " Карфур " и го плячкосаха. Полицията употребява сълзотворен газ, с цел да за отблъсне там стачкуващите.

Сблъсъци имаше и в градовете Тебурба, на 30 километра западно от столицата Тунис, в Гафса в южната част на страната, в Касрин в Централен Тунис и в Сиди Бузид, откъдето през декември 2010 година потегли вълната от обществено неодобрение, сложила началото на революциите от Арабската пролет в Близкия изток.

В конфликтите са ранени и 49 служители на реда, оповестява туниското министерство на вътрешните работи.

В първия ден на митингите по време на проява умря 45-годишен мъж в град Тебурба. Протестиращи настояват, че той е бил погубен от полицията. Полицията провежда аутопсия на натрупа, само че резултатите от нея към момента не са оповестени. Властите отхвърлят мъжът да е имал следи от принуждение по тялото си. / БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР