Над 200 000 лв. са присвоени само за последните две

...
Над 200 000 лв. са присвоени само за последните две
Коментари Харесай

Как 200 хиляди лв. изчезнаха от онкоболницата в Благоевград

Над 200 000 лева са присвоени единствено за последните две години от болничното заведение „ Свети Мина” в Благоевград. На процедура, пари за медикаменти са били отклонявани. Това изясни кметът на града Илко Стоянов в студиото на „ Здравей, България”. Осчетоводяването е в посока, че са платени медикаменти. Всъщност, придвижването на парите отива по сметка на взаимоспомагателната каса и оттова се изтеглят на каса от счетоводител, изясни градоначалникът.



По думите на Стоянов парите са били теглени три-четири пъти на месец от счетоводителя на болничното заведение Георги Календерски, който към този момент е заменен. Това беше открито, откакто го сменихме. Сумите се подреждат с електронни подписи от шефа или счетоводителя, сподели още кметът на Благоевград. И посочи, че в основанието на превода написа „ възнаграждение на лекарства”.

Кметът уточни, че ще сезира способените органи, с цел да се получат отговори на всички въпроси.

Бившият шеф на болничното заведение Георги Георгиев, с чийто електронен автограф е изработен преводът, изясни, че през вчерашния ден е научил от медиите за обстановката. Разбирам, че се прави инспекция - дано забележим какво се е случило, прикани той.

По принцип взаимоспомагателната каса не е подопечна на шефа. Не съм превеждал пари към нея. Това нещо просто ми е незнайно. Докато бях шеф, нямам спрени доставки на медикаменти или забавени заплащания, съобщи Георгиев.

Бившият шеф сподели, че няма информация парите да са теглени на каса. С електронния автограф се правят доста неща, той е на мое име. Физически може да го употребява основният счетоводител и основната сестра. Не знам за такива преводи, добави още той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР