Над 200 000 души са се ваксинирали с първа доза

...
Над 200 000 души са се ваксинирали с първа доза
Коментари Харесай

Кацаров: Над 200 хиляди си сложиха първа доза след въвеждането на зелен сертификат

Над 200 000 души са се ваксинирали с първа доза след въвеждането на зеления документ. Това заяви на брифинг здравният министър Стойчо Кацаров, оповестяват от " Фокус ". Кризата с Коронавирус е опция да се осъзнаем като нация, акцентира той.
„ Въпреки проблемите и дълбочината на рецесията, има и нотки на оптимизъм в това, което става в последните дни и седмици. Откакто въведохме зеления документ, над 200 000 души са си сложили първа доза от имунизацията “, означи здравният министър.
Кацаров благодари на включилите се към Обществения съвет по имунизации и напомни, че вълната на ковид е най-тежката до момента в България. „ Продължителността ѝ се оказа огромна. Вече сме в третия и месец, до момента в който предходните две продължаваха към два месеца. Кризата е голямо тестване пред народа ни. Тя надалеч не е единствено здравна. Има и стопански измерения освен поради засегнатите икономически действия и бизнеси, освен поради това, че хем плащаме за ваксини, хем за лекуване. Кризата има надалеч по-големи измерения, отвън здравните и стопански проблеми, които основава. Тя има и надълбоко духовно отражение “, означи още Кацаров.
Той акцентира още, че ръководенето на рецесията изисква водачество и хора, които да поемат риска и посочат пътя, по който би трябвало да се върви. Красимир Гигов означи, че е значимо да се имунизираме и напомни, че те са средство за предварителна защита на болестта. По думите му към момента не може да се сътвори така наречен групов имунитет
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР