Над 200 000 деца от уязвимите групи ще бъдат подкрепени

...
Над 200 000 деца от уязвимите групи ще бъдат подкрепени
Коментари Харесай

Над 200 000 деца ще бъдат подкрепени с мерки по европейската гаранция за детето

„ Над 200 000 деца от уязвимите групи ще бъдат подкрепени от националния проект на България за осъществяване на Европейската гаранция за детето. Той включва ограничения в региона на ранното детско развиване, обучение, опазване на здравето, здравословно хранене, жилищно настаняване, които се финансират от Европейския обществен фонд + “.

Това съобщи вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров . Днес той взе участие в среща на високо ниво в София, на която бяха маркирани достиженията от 3-годишната пилотна стратегия за превъзмогване на детската беднотия и общественото изключване. Тя бе въведена по едно и също време в България, Германия, Гърция, Италия, Испания, Литва и Хърватия . Форумът се провежда от Европейската комисия, УНИЦЕФ и държавното управление на България.

Според Лазаров България си е сложила за цел намаляването на броя на децата в риск от беднотия 196 750 лица до 2030 година Той напомни, че в границите на пилотния план са предоставени основни услуги, като патронажна грижа и индивидуализирана поддръжка , ранна детска намеса, приобщаващо предучилищно обучение и услуги за предварителна защита и поддръжка .

В България пилотната стратегия се изпълняваше от УНИЦЕФ в партньорство с Министерството на труда и обществената политика в 10 общини на територията на областите Бургас, Сливен и Стара Загора. Чрез нея бяха подкрепени над 16 000 деца и над 10 000 родители , които получиха достъп до четири типа услуги : патронажни грижи за бременни дами и фамилии с дребни деца, ранна детска намеса, приобщаващо учебно обучение и услуги за предварителна защита и поддръжка.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР