Над 200 000 чехи се събраха в Прага, за да

...
Над 200 000 чехи се събраха в Прага, за да
Коментари Харесай

Над 200 000 души на площада искат оставката на премиера-милиардер на Чехия

Над 200 000 чехи се събраха в Прага, с цел да изискат оставката на премиера милиардер Андрей Бабиш, заяви Франс прес.

Бабиш е упрекван в корупция и против него се води следствие на Европейската комисия по съмнение в спор на ползи поради холдинга му " Агроферт ". Председателят на държавното управление на Чехия отхвърля тези обвинявания.

Бабиш бе махленски и като сътрудник на службите по времето на комунизма, демонстрират секрети досиета на полицията от 80-те. Милиардерът отхвърля и това.

След 5-месечно мъртвило на недоволството хиляди чехи желаеха през днешния ден оставката на премиера и милиардер Андрей Бабиш в парка " Летна " - място на всеобщи демонстрации, съдействали значително за рухването на комунизма през 1989 година Те дават на Бабиш краен период до 31 декември да отстрани всички спорове на ползи, произлизащи от бизнес и медийната му империя или да се отдръпна.

Над 200 000 души вземат участие в демонстрацията, заяви в " Туитър " чешката полиция. Протестът бе проведен в навечерието на 30-ата годишнина от Нежната гражданска война, свалила от власт комунистите в някогашна Чехословакия.

Движението " Милион и един моменти за демокрацията ", уредник на митинга, прикани премиера да откри решение на спора на ползи или да подаде оставка.

Недоволство на митинг имаше и към президента Милош Земан, който дефинира демонстрациите като недемократични.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР