Над 200 000 българи са платили 250 млн. лв. за

...
Над 200 000 българи са платили 250 млн. лв. за
Коментари Харесай

Над 200 000 българи са платили туристически пътувания за 250 млн. лв.

Над 200 000 българи са платили 250 млн. лева за екскурзии и почивки в интервала от 13 март, когато беше въведено изключителното състояние, до 31 май 2020 година Това демонстрира изследване на Асоциацията на българските туроператори и туристически организации (АБТТА).

В момента туроператорите не връщат пари, а оферират така наречен ваучер „ анулация на пътуването “. Той дава опция на клиентите заплатили екскурзии и почивки да ги осъществят до 2 години след повдигането на карантината и ограниченията против разпространяването на болестта.

Туристическият отрасъл е една от най-засегнатите промишленост от пандемията от ковид. Причината е в затворените хотели, заведения за хранене и граници. В туристическия бранш у нас са заети към 250 000 души.

Председателят на Националният действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски прикани неведнъж българите да не пътуват и да не се събират за идните празници – Цветница и Великден.

Министърът на туризма Николина Ангелкова издаде заповед, с която забрани екскурзиите и почивките, до момента в който страната е в изключително състояние.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР