Над 20 товарни композиции изчакват у нас заради дерайлирането на

...
Над 20 товарни композиции изчакват у нас заради дерайлирането на
Коментари Харесай

Над 20 товарни композиции изчакват у нас заради дерайлирането на влака в Пирот

Над 20 товарни композиции изчакват у нас поради дерайлирането на влака в Пирот, разяснява заместник-министърът на превоза Красимир Папукчийски пред Българска национална телевизия.

„ Жп връзката е прекратена поради случая. Очаква се в Сърбия да се подхващат ограничения по възобновяване на придвижването, само че не могат да заявяват, че в границите на деня ще се оправят “, добави Папукчийски. Той напомни, че България не може да бъде упрекната за каквото и да било за тази злополука по линията на кулоар 10 край Пирот.

„ Товарът е български, а цистерните са немски и френски. В Димитровград влакът се приема от сръбската страна “, посочи заместник-министърът. По думите му сега не повече от 2 до 4 влака на денонощие могат да бъдат пренасочени през Дунав мост. Заместник-министър Папукчийски чака най-късно на следващия ден да бъде възобновено прекосяването в региона на Пирот.

Днес стартира изтеглянето на цистерните с амоняк край Пирот, оповестяват сръбските медии. В града към момента е в действие бедствено състояние до извозването на дерайлиралите цистерни. Изваждането им стартира през днешния ден и ще продължи минимум пет-десет дни, прецизират от щаба за изключителни обстановки.

Отново ще бъде затворено придвижването по част от кулоар 10. Според последните измервания във въздуха няма амоняк. Във водата на река Нишава обаче има превишение на нормите.

В Пирот детските градини и учебните заведения към този момент работят обикновено като се изключи учебните заведения в селата Станичене, Сопот и Цървенчево, близо до мястото на случая, където се обърна цистерната с амоняк. Командващият щаба предизвестява, че бедственото състояние в Пирот към момента не е анулирано, защото заплахата не е отминала. По думите му, когато се извадят цистерните, ще би трябвало още веднъж да се блокира придвижването по автомагистралата. Тогава в радиус от 500 метра до километър може да се наложи евакуация на хора./Tribune.bg
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР