Над 20 тона отпадъци са събрани в голямото общоградско чистене.

...
Над 20 тона отпадъци са събрани в голямото общоградско чистене.
Коментари Харесай

Над 20 тона отпадъци са събрани при голямото чистене на Пловдив


Над 20 тона боклуци са събрани в огромното общоградско почистване. В акцията „ Чисто зелено “ в събота се включиха хиляди пловдивчани, както и кметът Здравко Димитров, неговите заместници, районни кметове, спортисти, представители на общинските предприятия, детски градини, учебни заведения, десетки огромни компании, неправителствени сдружения, институции. Инициативата поддържаха и футболистите от детско-юношеската школа на Ботев (Пловдив), както и почитатели на клуба, които почистиха мемориален парк " 110 години Ботев Пловдив ". В положителния образец се включиха и цели фамилии с деца.

„ Сортирането на отпадъците продължава, само че съдейки по броя чували, събраният битов боклук след общоградското разчистване е към 16 – 18 тона “, заяви шефът на Оперативна програма „ Чистота “ Димитър Георгиев. В рамките на акцията бе измит освен битов, само че и растителен боклук. Близо 3 тона е биоразградимият боклук (листа и клони) съгласно Оперативна програма „ Градини и паркове “.

“Това е първата акция от поредност сходни начинания. Ще продължим с акцията и наесен, тъй като желаеме да създадем традиция в присъединяване на жителите в поддържането на града “, разяснява зам.-кметът по екология Анести Тимчев, който се включи в почистването на регион „ Северен “.

В края на деня стотици участници получиха награди за своите старания посредством лотария, която се разигра и в шестте региона на града. Парични ваучери, подаръчни пакети, олекотени завивки, брандирани стъклени чаши бяха единствено част от подаръците, които сътрудниците на „ Чисто зелено “ бяха обезпечили за жителите.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР