Над 20 страни-членки на НАТО изпълняват целите за разходи за

...
Над 20 страни-членки на НАТО изпълняват целите за разходи за
Коментари Харесай

Рекорден брой съюзници от НАТО, които изпълняват целта си за разходи за отбрана на фона на войната в Украйна

Над 20 страни-членки на НАТО извършват задачите за разноски за защита тази година, отбелязвайки съвсем четирикратно нарастване по отношение на 2021 година на фона на засилените опасения по отношение на нахлуването на Русия в Украйна.

Рекордните 23 от 32-те държави-членки на НАТО реализират задачата за разноските за защита на западния боен алианс тази година, сподели в понеделник генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Оценената цифра съставлява съвсем четирикратно нарастване от 2021 година, когато единствено шест народи реализираха задачата. Това беше преди пълномащабното навлизане на съветския президент Владимир Путин в Украйна през 2022 година

„ Европейците вършат повече за своята групова сигурност, в сравнение с единствено преди няколко години “, сподели Столтенберг в тирада пред изследователска група на Wilson Center.

След речта Столтенберг се срещна с президента на Съединени американски щати Джо Байдън в Белия дом. Лидерът на Съединени американски щати сподели, че алиансът е станал „ по-голям, по-силен и по-единен, в сравнение с в миналото...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР