Над 20 служители на МВР незаконно са анулирали електронни фишове

...
Над 20 служители на МВР незаконно са анулирали електронни фишове
Коментари Харесай

МВР разкри полицейска схема за незаконно анулиране на фишове

Над 20 чиновници на Министерство на вътрешните работи нелегално са анулирали електронни фишове и други наказания за нарушавания на разпоредбите за придвижване. В резултат единствено за година в бюджета не са постъпили към 70 хиляди лева, които е трябвало да се съберат от санкции, заяви шефът на пътната полиция Калоян Драганов. Схемата е разкрита при инспекция в националната полиция.

Само фиш, книжката не вземаме

Установено е, че чиновниците са влизали в системата със личните си сметки. След това местели фотоси на извършители от една директория в друга. При промяната на директорията системата отчитала, че санкциите са платени. Освен това са анулирани и фишове от чиновници, които нямали такова пълномощие.

" Една от другите схеми е за нарушаване над 50 км в обитаемо място, за което следва да се сформира акт, има планувано отнемане от право да се управлявал МПС за три месеца, са издавани непозволено електронни фишове, с което се е спестявала тази глоба на нарушителите ", съобщи Калоянов.

Материали от инспекцията са изпратени в прокуратурата. Едновременно е формирано и дисциплинарно дело. По този метод са анулирани над 800 наказания.

Дълъг болничен

Двамата чиновници,, са излезли в дълъг болничен, заяви началникът на полицията в София-област Живко Коцев. За случая на автомагистрала " Тракия " се разбра от видео, излъчено от турски медии. На записа, изработен от камера в камиона, се вижда по какъв начин единият от чиновниците удря пестник на водача.

Водачът твърди, че е бил спрян за инспекция и служителите на реда му поискали рушвет " за чорба " и " за кафе ". Той отказал и последвал ударът.

И двамата са дългодишни чиновници на Министерство на вътрешните работи, изясни Коцев. Те са дали пояснения, които изцяло се разграничават от записа.

" Здрави и прави чиновници до 4 април. След това всички получават внезапно утежняване на здравословното положение и към днешния ден са в нескончаем отпуск по болест ", разяснява Коцев.

Проверяващите служители на реда са снели пояснения и от турския водач. Коцев изясни, че е бил накърнен престижът на Министерство на вътрешните работи и на страната. Той персонално се извинил на водача.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР