Над 20 сигнала за паднали клони при снеговалежа в Пловдив

...
Над 20 сигнала за паднали клони при снеговалежа в Пловдив
Коментари Харесай

Десетки сигнали за паднали клони под напора на снега в Пловдив

Над 20 сигнала за паднали клони при снеговалежа в Пловдив са постъпили до тази заран, оповестяват от Оперативна програма " Градини и паркове ".

Техни екипи работят от три и половина сутринта, когато са отстранили голям клон, рухнал върху пътното платно на ул. " Кукуш ".Най-много са такива сигнали за " Южен ", само че паднали клони има и в останалите региони. Засега няма информация за паднали дървета.

На линия са всички 7 бригади на " Градини и паркове ". Техника и служащи почистват алеите в Цар-Симеоновата градина, " Лаута " и в останалите сходни площи.

След нощния снеговалеж тази заран всички улици в Пловдив са почистени до асфалт, оповестиха от общината.

В 22:30 часа от базите на " Чистота " и КМД са излезли 25 разпръсквача на сол, обработили всички пътни артерии в града, а в 01:30 ч. по улиците са пуснати и 36 снегорина.

В 03:50 ч. разръсквачите са направили повторна обработка със сол, в това число и на вътрешнокварталните улици, където техниката е съумяла да влезе макар паркираните коли, оповестяват от Оперативна програма " Чистота ".

Оттам прибавят още, че насъбраната през нощта снежна завивка е достигнала до към 10 сантиметра, като интензивността на снеговалежа е била друга в обособените региони на Пловдив. Повече сняг е навалял в " Западен ", " Северен " и " Тракия ", а температурите са паднали до минус 3 градуса.

От 06:00 часа тази заран към 400 работнички обработват пространствата към автобусните спирки, здравни и образователни заведения, тротоари и пешеходни зони.

Очаква се понижението на температурите да продължи. От " Чистота " твърдят, че целият личен състав и техника остават в подготвеност да реагира според от настоящата обстановка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР