Над 20 противници се уплашиха от непобедения български талант Здравко

...
Над 20 противници се уплашиха от непобедения български талант Здравко
Коментари Харесай

Над 20 съперници отказаха да се бият със Здравко Попов в Манчестър

Над 20 съперници се уплашиха от непобедения български гений Здравко Попов (6 триумфа, 5 с нокаут и 1 равен). Той трябваше да се бие довечера на огромната галавечер в Манчестър, където в главния мач Хюи Фюри ще се изправи против Крис Норад (Кан). На същото шоу Борислава Горанова излиза против английската звезда Савана Маршал.

22-годишният великотърновец дойде в Манчестър, само че в последна сметка няколко следващи противника отпаднаха по разнообразни аргументи.

Галавечерта ще се предава директно по Диема спорт от 21.00 ч.

Първоначално Попов трябваше да се бие с Роланд Хамар (5 победи и 4 загуби). Той се беше съгласил да се бие още на 12 май, само че Британският боксов ръб не го утвърди с основанието, че българинът е в една категория нагоре.

„ Над 20 боксьори ми отхвърлиха непосредствено с съображение, че не са готови – призна мениджърът Васко Алексеев. - Имахме и няколко аварийни разновидността. Някои от тях желаеха доста съществени суми с изказванието, че Попов е рисков боксьор. Търсихме в Испания, Холандия, Германия и Франция. Флавиен Богонго одобри срещата, само че се оказа, че той няма френски паспорт и се нуждае от виза. Валид Талби също одобри в сряда вечер, само че по-късно се отдръпна в четвъртък. После договорих унгареца Пал Олах, само че Британският боксов ръб отхвърли този вид. В последния миг получих утвърждение за словака Михал Газдис, само че неговият управител отхвърли с довода, че Здравко е прекомерно рисков боксьор. В петък имаше вид да вземем двама никарагуанци с тегло към 71 кг. Те бяха в Англия и трябваше да се бият на друга галавечер, която пропадна в последния миг. Помолихме Борда да ги позволен да се бият със Здравко. Единият беше подготвен да пристигна, само че ни отхвърлиха още веднъж. Късметът не беше с нас. Здравко е единствено на 22 и бъдещето е пред него. Тепърва ще се отварят още доста шансове. “
Здравко Попов победи в своя финален мач италианския деец Джузепе Лаури на галавечерта в " Арена Армеец " през предходната година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР