Над 20% от българите не могат да си позволят адекватно

...
Над 20% от българите не могат да си позволят адекватно
Коментари Харесай

Евростат: Над 20% от българите не могат да си позволят адекватно отопление

Над 20% от българите не могат да си разрешат съответно отопление. По данни на Евростат в множеството европейски страни хората с този проблем са два пъти по-малко.

От Асоциацията на топлофикационните сдружения показват, че една от главните аргументи за високите сметки е връщането на по-високото Данък добавена стойност.

Миналата година беше 9%, в този момент е още веднъж 20%. При непроменени цени за този сезон, идва едно просто нарастване от този факт. Оттам нататък дали е двойно това зависи от самостоятелното ползване и характерни неща в самата постройка, казва председателят на Асоциацията на топлофикациите инж. Кремен Георгиев.

Според омбудсмана Диана Ковачева по-високите сметки се дължат и на неналичието на смяна върху наредбата за сградната апаратура.

Фактически отоплението и общите елементи се разпределят по неправдив метод. Има доста хора, които стоят на студено, радиаторите са изключени, само че те заплащат общо ползване, което се начислява в техните сметки и сумите не са дребни. Оттам идва казусът, споделя тя.

Според дефиницията за " енергийна беднотия " за предходната година над 300 000 души са получили помощ, осведоми bTV.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР