Над 20 кораба, бойни катери и плавателни съдове от състава

...
Над 20 кораба, бойни катери и плавателни съдове от състава
Коментари Харесай

Над 20 бойни съда на руския Черноморски флот излязоха на учения в открито море

Над 20 кораба, бойни катери и плавателни съдове от състава на съветския Черноморски флот напуснаха пунктовете си на базиране в Севастопол и Новоросийск за присъединяване в учения в акваторията на Черно море, заяви пресслужбата на флота, представена от ТАСС.

В рамките на ученията в състава на разнородни групировки, корабни ударни групи и отряди десантни кораби са задействани стражеви кораби, фрегати, ракетни катери и дребни ракетни кораби, миночистачи и дребни противолодъчни кораби.

Екипажите ще упражняват образуване на връзките, безвредно маневриране в региони с интензивно мореплаване и противовъздушна защита по море.

Отбелязва се, че през януари и февруари в бойните зони на всички съветски флотове ще се организира планувана серия военноморски учения под общото управление на командващия ВМФ адмирал Николай Евменов.

Основната цел на ученията е отработване на взаимоотношение на силите на Въздушно-космическите сили и ВМФ по отбрана на съветските национални ползи в Световния океан, както и противопоставяне на военните закани против Русия по океанските и морски посоки.

Учения ще обзет акваториите на моретата, прилежащи на съветските територии, както и значими региони на Световния океан.

Отделни учения ще се проведат в Северно, Средиземно и Охотско море, в Тихия океан и в североизточната част на Анлантика. Общо в ученията ще вземат участие над 140 бойни и снабдителни кораба, над 60 летателни апарата, 1000 единици бойна техника и към 10 000 военнослужещи.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР