Над 20 доброволци са се отзовали през последните три дни

...
Над 20 доброволци са се отзовали през последните три дни
Коментари Харесай

Над 20 доброволци идват на помощ на УМБАЛ-Бургас

Над 20 доброволци са се отзовали през последните три дни на апела на УМБАЛ Бургас да оказват помощ на лекарите и сестрите в Коронавирус отделенията. Някои минаха през днешния ден инструктаж при основната сестра на болничното заведение и в околните дни ще могат да застъпят на линия.

Трима души са подадоха молби за работа в болничното заведение, измежду които и здравна сестра. Сред доброволците има и парамедици, които са взели участие в обучителни модули в Спешно поделение и ще оказват помощ на лекарите там.

В момента се приготвя лист с доброволци - студенти компетентност " Медицинска сестра " от Университет " Проф. доктор Асен Златаров ", които не съумяха да участват през днешния ден, само че изпратиха представител. Част от тях също ще бъдат назначени на трудов контракт, споделиха от болничното заведение.

Имало позвънявания и от новозавършили лекари, които също изявяват предпочитание да работят в УМБАЛ Бургас. Лекари от други отделения на болничното заведение от през днешния ден също дават наряди в Инфекциозно поделение - както в COVID-сектора, по този начин и в бранша, в който се настаняват пациенти с други инфекциозни болести.

Доброволците с здравно обучение ще бъдат назначени в Инфекциозно поделение. Останалите ще бъдат в помощ на лекари и сестри от други звена на болничното заведение, в които също има пациенти с Коронавирус.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР