Над 20 държави ще се присъединят към усилията на САЩ

...
Над 20 държави ще се присъединят към усилията на САЩ
Коментари Харесай

Над 20 държави се включват към ЕС и САЩ за намаляване на метановите емисии

Над 20 страни ще се причислят към напъните на Съединени американски щати и Европейския съюз за понижаване на излъчванията на метан с 30% до 2030 година Това оповестява Reuters, като се базира на лични източници. Новината идва няколко седмици преди срещата на високо ниво на Организация на обединените нации по климата в Глазгоу по-късно този месец.

Нигерия, Япония и Пакистан са измежду 24-те нови страни, подписали световния ангажимент за метана, който беше разгласен за първи път от Съединени американски щати и Европейски Съюз през септември. Някои от най-застрашените от световното стопляне страни в Африка и в Пасифика, в това число Микронезия, също ще се включат в усилието. Досега към съглашението се бяха присъединили девет други страни, измежду които Англия, Мексико и Индонезия. С новите страни в него към този момент непосредствено вземат участие тези, които " дават отговор " за 30% от международните метанови излъчвания и създават 60% от международния БВП. Дванадесет филантропични организации също ще поемат ангажимент, като те ще финансират плана с най-малко 200 млн. $. Съединени американски щати ще се опитат да привлекат още страни, като диалози ще бъдат извършени с Индия и Китай, които са две от страните с най-вече метанови излъчвания.

Главните замърсители с метан са горенето на боклуци, селското стопанство, сондирането за петрол и газ и добивът на въглища. Скорошни изследвания демонстрират, че с цел да се извърши ограничението на световното стопляне до 1.5 градуса, което е една от задачите на Парижкото съглашение, е нужно съществено понижаване на излъчванията на метан. Метанът е вторият максимален замърсител след въглеродния диоксид, само че той се разгражда по-бързо в атмосферата. Доклад на Организация на обединените нации от тази година твърди, че " мощно, бързо и стабилно понижаване " на излъчванията на метана и въглеродния диоксид би имало мигновен резултат върху климата. Според Лари Креймър, който е президент на фондацията William and Flora Hewlett, която също взе участие в пакта, намаляването на метановите излъчвания е най-бързият метод за ограничение на покачващите се температури. Парите, които участниците отделят за идеята, съгласно него " ще засилят дейностите за опазване на природата ".

В близкото бъдеще се чакат и нови закони за метановите излъчвания. Съединени американски щати би трябвало да разгласят нови ограничавания за нефта и метана в околните седмици, а Европейски Съюз ще показа нов широкообхватен закон за метана до края на годината.

Над 20 страни ще се причислят към напъните на Съединени американски щати и Европейския съюз за понижаване на излъчванията на метан с 30% до 2030 година Това оповестява Reuters, като се базира на лични източници. Новината идва няколко седмици преди срещата на високо ниво на Организация на обединените нации по климата в Глазгоу по-късно този месец.Нигерия, Япония и Пакистан са измежду 24-те нови страни, подписали световния ангажимент за метана, който беше разгласен за първи път от Съединени американски щати и Европейски Съюз през септември. Някои от най-застрашените от световното стопляне страни в Африка и в Пасифика, в това число Микронезия, също ще се включат в усилието. Досега към съглашението се бяха присъединили девет други страни, измежду които Англия, Мексико и Индонезия. С новите страни в него към този момент непосредствено вземат участие тези, които " дават отговор " за 30% от международните метанови излъчвания и създават 60% от международния БВП. Дванадесет филантропични организации също ще поемат ангажимент, като те ще финансират плана с най-малко 200 млн. $. Съединени американски щати ще се опитат да привлекат още страни, като диалози ще бъдат извършени с Индия и Китай, които са две от страните с най-вече метанови излъчвания.
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Свят
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР