Над 20 български земеделци завършиха първото издание на специализираната Агро

...
Над 20 български земеделци завършиха първото издание на специализираната Агро
Коментари Харесай

Най-големият ритейлър у нас насърчава земеделските производители с първата по рода си АгроАкадемия

Над 20 български земеделци приключиха първото издание на профилираната Агро Академия, проведена от Kaufland България. Обучението е предопределено за родни производители на плодове и зеленчуци , които все още не са сътрудници на компанията.

Целта на еднодневния обучителен конгрес бе да показа пред фермерите най-актуалните трендове и практики в ритейл бранша, условията на бизнеса с бързооборотни артикули, опциите за договорно изкупуване на продукцията, както и критериите за реализацията й в хипермаркетите на Kaufland.

Обучението е ориентирано към евентуални сътрудници на веригата, в съответсвие с политиката й за диверсификация на доставчиците и определяне на нови партньорства в разнообразни региони от страната.

" Българският консуматор изисква все по-високо качество, като търси чиста, свежа, вкусна и налична храна. Той държи на достоверния усет.Това изисква от нас да подсигуряваме всеки ден прохлада и качество на плодовете и зеленчуците, които доближават от хипермаркетите до трапезата на нашите клиенти ", акцентира Иван Иванов, началник направление " Плодове, зеленчуци и цветя " в Kaufland България.
 Снимка 612517
Източник:

Той акцентира още, че от интервала на пандемията насам се следи трайна наклонност за нараснал интерес към пакетирани плодове и зеленчуци - домати, ягоди и череши.

" Повишава се и търсенето на премиум продуктите в мрежата на хипермаркетите ", сподели още Иванов.

Kaufland АгроАкадемия показа на земеделските производители опциите за договорно изкупуване на земеделска продукция

Програмата е неповторима за българския пазар и обезпечава реализация на тонове български плодове и зеленчуци. Програмата започва през 2019 година и от началото досега ритейлърът е изкупил български плодове и зеленчуци на стойност над 103 млн. лева
 Kaufland ще влага над 20 милиона лв. в модернизацията на 13 обекта
Ритейлър Nº1 у нас влага над 20 милиона лв. в модернизацията на 13 обекта

Компанията развива своята One Stop Shopping идея с повече артикули и услуги на едно място

Само за 2022 година осъществената в магазините количества са на стойност от 32 млн. лева, като проектите на компанията са през актуалната година тя да надвиши 38 млн. лева

Системата на търговски връзки с българските производители дава сигурност и обезпечена реализация и видимост .

Договорите с комерсиалната верига обезпечават дълготрайно изкупуване на продукцията, оказват помощ на производителите да възнамеряват приходите си и да усъвършенстват разноските за логистика, осигурявайки превоз на продукцията.

В практическата част на образованието, участниците в Академията имаха опция да се срещнат с условията за окачествяване на продукцията, която се приема всекидневно в Централния склад на компанията и да опитат преди малко доставени български краставици от Стара Загора, отгледани по програмата за Договорното изкупуване.
 Снимка 612518
Източник:

През 2022 година от магазинната мрежа на ритейлъра са продадени над 25 000 000 бр./кг плодове и зеленчуци. През миналата година веригата има подписани контракти с 25 аграрни производители от цялата страна, които включват над 65 продукта от пресни плодове и зеленчуци.

Cpeд тяx ca вcичĸи ocнoвни тpaдициoнни зeлeнчyци зa бългapcĸия пoтpeбитeл - ĸpacтaвици, дoмaти, мapyли и peпички, ĸapтoфи, моркови, лук, зeлe и чушки, спанак, тиквичĸи и пaтлaджaни.

Acopтимeнтът на Kaufland покpивa вcички eлeмeнти нa тpaдициoннaтa бългapcĸa кухня. Към края на предходната година ритейлърът добави към acopтимeнтa на личната си марка " Брей! " 10 пpecни плoдoвe и зeлeнчyци c гapaнтиpaн бългapcки пpoизxoд , пpoизвeдeни пoд cтpиктния ĸoнтpoл нa мeждyнapoднa инcтитyция.

Плaнoвeтe на Kaufland зa 2023 гoдинa ca дa yдвoи бpoя им.

Ритейлърът възнамерява да организира и други издания на Kaufland АгроАкадемия, с цел да запознае българските производители с опциите за партньорство и да съкрати пътя на връзка с тях.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР