Над 20 000 руски войници може би са били убити

...
Над 20 000 руски войници може би са били убити
Коментари Харесай

Топ генерал от САЩ: Над 20 000 войници са убити в Украйна

Над 20 000 съветски бойци може би са били убити по време на спора в Украйна, твърди американският военачалник в оставка Дейвид Петреъс. Това е " неведнъж повече от това, което те изгубиха за девет години в Афганистан ", споделя той. Последната оценка на Русия за загубите на нейни бойци е 1 351 души, дадена на 25 март, напомня АП.

Това е оценката на висшия боен за близо 100 дни от началото на войната.

В диалог с Би Би Си той споделя, че не е сюрпризиран от способността на Украйна да отблъсне съветските сили. Украйна " се показа по-добре даже от най-високите упования, които множеството от нас имаха ", заключи Дейвид Петреъс.

По отношение на успеваемостта на Русия във войната Петреъс е доста сериозен: " Никой не е планувал чистата непросветеност на Русия, на всяко едно равнище ", споделя висшият военачалник.

По отношение на Северодонецк обаче той не е толкоз оптимистично надъхан за обстановката в Украйна: " В някакъв миг може да се наложи украинците да се отдръпват , с цел да се бият още един ден ".

А завладяването на града от Русия би било значимо в психическата " война на концепциите ", споделя Петреъс.

Той е скептично надъхан към предлагането на Русия да ескортира товарни кораби с пшеница от украинските пристанища. " Те споделиха, че ще го създадат, в случай че отменим глобите, а ние няма по какъв начин да отменим глобите ", споделя Петреъс.

И всяка концепция за изпращане на кораби на западните сили, които да проправят път през Черно море, е " мъртва при раждането си ", споделя той, тъй като " ще влезем в директен спор с Русия ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР