Над 20 000 човека участваха в протести срещу ограниченията заради

...
Над 20 000 човека участваха в протести срещу ограниченията заради
Коментари Харесай

Протести в няколко провинции срещу COVID мерките в Германия

Над 20 000 индивида участваха в митинги против рестриктивните мерки поради ковид в Германия, съобщи ДПА. Снощните демонстрации бяха следващите прояви на неодобрение против ограниченията за справяне с пандемията.
Голяма част от митингите бяха авансово регистрирани пред управляващите, каквото е условието съгласно немското законодателство, само че някои се организираха без позволение.
По данни на полицията съвсем 10 000 души са се присъединили в протестни прояви в близо 20 града в провинция Мекленбург-Предна Померания. През последните седмици районът се трансформира в център на демонстрациите против Коронавирус рестриктивните мерки в Германия.
В град Росток няколко хиляди индивида участваха в протестно шествие, позволено от управляващите. Голяма проява имаше и в град Нюрнберг, провинция Бавария, на която съгласно полицията са участвали близо 3000 души. На други места в Бавария също се организираха демонстрации - в град Ансбах се събраха към 900 индивида, а в Байройт - към 800.
В доста елементи на провинцията общинските управляващи не разрешиха митингите или заплашиха хората с санкции, в случай че вземат участие в неразрешени демонстрации.
Протести против ограничаващите ограничения поради ковид и условията за имунизация имаше също по този начин на разнообразни места в провинция Бранденбург. По данни на полицията стотици хора са се събрали в провинциалната столица Потсдам.
В провинция Тюрингия полицията сподели, че над 8000 индивида са се присъединили в неразрешени митинги. Според органите на реда броят на участниците може след това да е достигнал петцифрено число. Най-голямата проява беше в град Гера, където бяха преброени 2000 присъстващи.
Протести с сходна бройка имаше и в провинция Баден-Вюртемберг.
В град Фридрихсхафен по данни на полицията са се събрали към 2000 протестиращи. Проявата е била проведена непринудено посредством обществените медии и не е била авансово контрактувана с управляващите. Органите на реда споделиха, че групи с бройка сред 10 и 50 индивида са се събрали на няколко места в центъра на град Манхайм. Полицията е уведомила с високоговорители протестиращите, че на територията на общината работи обща наредба, забраняваща сходни прояви, наричани от уредниците "разходки ".
Демонстранти влязоха в конфликт в полицията в град Магдебург, провинция Саксония-Анхалт, където на митинг се събраха към 2500 души.
В провинция Саксония няколко хиляди индивида участваха в неразрешени демонстрации. Полицията заяви, че 14 нейни чиновници са потърпевши, откакто органите на реда са били атакувани от протестиращи в град Лихтенщайн.
В Германия против COVID-19 са имунизирани малко над 71 % от популацията. Неваксинираните хора са подложени на обилни ограничавания, в това число възбрана за навестяване на доста магазини и развлекателни обекти. Коалиционното държавно управление поддържа проекти за закон за наложителна имунизация.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР