Над 2 млн. пъти са ползвани електронните услуги в обновения

...
Над 2 млн. пъти са ползвани електронните услуги в обновения
Коментари Харесай

В началото на октомври спира достъпът до старата е-платформа на приходната агенция

Над 2 млн. пъти са употребени електронните услуги в актуализирания портал на Национална агенция за приходите единствено за месец. За последните 30 дни близо 160000 консуматори са предпочели новата е-платформа на приходната организация, която предлага над 160 онлайн услуги. Най-популярни и търсени измежду тях са: подаване на данъчни и осигурителни заявления по интернет, подаване на информации и документи, на претенции за издаване на удостоверения, инспекция на здравен статус, регистрация по закона за Данък добавена стойност, регистрация на самоосигуряващи се лица, смяна на имейл и телефон за преписка с Национална агенция за приходите и други.

Обновената платформа предлага на данъкоплатците по-интуитивна навигация, елементарен достъп до информацията за всяка една услуга и функционалност, която улеснява декларирането и заплащането на налози и осигурителни вноски както на физическите лица, по този начин и на юридическите.

Повече от година, за улеснение на потребителите, остарелият и новият Е-портали действаха по едно и също време, като през това време бяха трансферирани всички потребителски профили и правата на достъп. В началото на октомври достъпът до остарялата платформа за електронни услуги на Национална агенция за приходите ще бъде спрян, припомнят още от приходната организация.

Потребителите могат да намерят повече информация за новия портал за електронни услуги и видео показване в уеб страницата на приходната организация.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР