Над 2 милиона и 90 хиляди пенсионери ще получат от

...
Над 2 милиона и 90 хиляди пенсионери ще получат от
Коментари Харесай

Над 2 млн. възрастни ще получат по-високи с 6.7% пенсии от юли

Над 2 милиона и 90 хиляди пенсионери ще получат от 1 юли нарастване на размерите на получаваните от тях пенсии и/или добавки, отпуснати до 31 декември 2019 година Ръстът е с 6.7 на 100 по така наречен " швейцарско предписание ". Осъвременяването на пенсиите и добавките ще коства в допълнение 439.5 млн. лева за 2020 година по отношение на миналогодишните разноски.

Новият най-малък размер на главната пенсия за застрахователен стаж и възраст става 250 лева Поради това, нарастване от 1 юли т.г. ще има и при другите пенсии за трудова активност, приравнени на минималния размер за съответния тип пенсия. Максималният размер на пенсиите или сбора от пенсиите, без добавките към тях, се резервира на равнище 1200 лева, прецизират от Националния застрахователен институт.

Размерите на пенсиите, несвързани с трудова активност, се дефинират в % от размера на обществената пенсия за напреднала възраст, който е повишен от 132.74 лева на 141.63 лева, считано от 1 юли 2020 година

В резултат на осъвременяването и на нарастванията се чака междинният размер на пенсията на един пенсионер у нас за 2020 година да надвиши 415 лева

Новите минимални размери на пенсиите за трудова активност, както и размерите на пенсиите, несвързани с трудова активност, които са в действие от 1 юли 2020 година, са оповестени на уеб страницата на Национален осигурителен институт, където също по този начин пенсионерите ще могат да ревизират своята персонална пенсия с ЕГН и ПИК.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР