Над 2 метра е снежната покривка в ски център Пампорово-Мечи

...
Над 2 метра е снежната покривка в ски център Пампорово-Мечи
Коментари Харесай

Две интересни събития предстоят в Пампорово през уикенда

Над 2 метра е снежната завивка в ски център Пампорово-Мечи чал и курортът работи с цялостен потенциал. Две забавни събития чакат туристите през уикенда, а точно откриването на Пампорово Сноу Парк и Шественото втурване с носии и флагове по случай Националния празник.

В събота, 2 март, ще бъде формалното разкриване на профилирания снежен парк за феновете на фрийстайл дисциплините на ски писта номер 1 – Малката стена. Паркът бе особено построен и ще бъде едно от главните подготвителни и обучителни трасета за идния конгрес на Интерски в България, а в това време ще бъде отворен и за гостите на курорта.

Пампорово Сноу Парк разполага с 5 съществени секции включващи няколко разнородни детайла, измежду които рейлове и фън боксове – специфични уреди за пързаляне, скокове с друга величина, както и специфична снежна пирамида, която се построява за първи път в страната ни.
 На 3-ти март по случай Националния празник ще се организира шествено втурване с носии и български флагове от кулата Снежанка до плац Студенец. Инициативата ще се организира за трета поредна година, като с всяко издание мероприятието добива все по-голяма известност и в него се включват от ден на ден хора.

От Пампорово АД осведомиха, че от 10:30 до 11:20 качването с лифтовете до кулата „ Снежанка “ ще бъде гратис за всички участници в мероприятието, а тъкмо в 11:30 часа от върха ще стартира шественото втурване. Финалът е на плац Студенец към 12:00, когато по традиция ще засвири Националния химн, а мероприятието ще продължи с български хора и патриотична музика.

Всички посетители в курорта могат да се възползват от опцията да посетят и обичайното родопско кукерско шоу „ Песпонеделник “, което тази година съответствува с националният празник на България - 3-ти март и приключва с кукерски церемониал и национално забавление на площада в архитектурен резерват Широка Лъка.

Междувременно в курорта тече трескава подготовка за наближаващия конгрес на Интерски, който ще се организира на 17-23 март и в него ще се включат над 1200 души от 33 народи и 5 континента!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР