Над 2 часа бе затворен през нощта за преминаване Орлов

...
Над 2 часа бе затворен през нощта за преминаване Орлов
Коментари Харесай

Среднощна блокада София заради убийството на таксиметровия шофьор . Планират масов протест

Над 2 часа бе затворен през нощта за прекосяване " Орлов мост " в София поради наличието на представители на таксиметровия отрасъл, съобщи Агенция " Фокус ". Причината е трагичният случай с техен сътрудник, станал в събота вечер в столичния кв. " Разсадника ".

 

Те се зарекоха да стачкуват, до момента в който не спре експанзията на пътя. Колегите на убития млад мъж Христо Трайков обясниха, че свадата е станала поради засичане на кръстовището на ул. " Хъшове " и ул. " Рибен буквар ". Според показанията на част от очевидците, нападателят бил пасажер в таксито. Те го видели да слиза от колата и да издърпва водача.

" От години приказваме за сигурността ни по време на работа, от години ни отписват, стартираме ли да приказваме за паник бутони, за сигурност на работното място ", даде образец Красимир Цветков, ръководителя на Националния таксиметров профсъюз.

Той добави, че браншът не може повече да търпи това.

" Нощната промяна вози най-голямата сган и не е предпазена по никакъв метод ", добави ръководителят, като към мнението му се причислиха и негови сътрудници, визирайки пияни и дрогирани клиенти.

 

Петър Владимиров, заместник-председател на Националния таксиметров профсъюз, изясни, че желаят представители на Министерство на вътрешните работи да им разяснят по какъв начин протича следствието на убийството.

 

" Съмнявам се, че полицията ще се опита да предприеме каквито и да е ограничения. За момента са доброжелателни. Ние също не им сътворяваме проблеми, като се изключи че сме затворили придвижването, само че в края на краищата ние го вършим, с цел да защитим нашия живот, тъй като не можем да бъдем убивани по този жесток метод на улицата. И ние сме хора. Излезли сме да си храним фамилиите ", уточни по-рано Петър Владимиров.

 

Колегите на нападнатия прецизираха, че умрелият е татко на три деца.

Посред нощ част от бул. " Цариградско шосе ", в региона на Ректората и бул. " Евлоги Георгиев " бяха отцепени от полицията.

Представители от сектора обявиха, че ще останат на място до момента в който не беседват с управляващите. Рано сутринта прекосяването през кръстовището бе възобновено.

Както към този момент писахме, в събота вечерта бе блокиран и регионът към столичното Трето районно. И там сътрудници на умрелия таксиметров водач се бяха събрали, с цел да желаят правдивост за сътрудника им.

 

Планира се всеобщ митинг, като към този момент не е ясно по кое време ще се организира, заяви БНР.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР