Над 2,5 млн. лева са заделените в проекто-бюджета на Община

...
Над 2,5 млн. лева са заделените в проекто-бюджета на Община
Коментари Харесай

Над 51 млн. е финансовата рамка на бюджета на община Дупница

Над 2,5 млн. лв. са заделените в проекто-бюджета на Община Дупница средства за обществени действия и услуги за 2023 година. Това разгласи на публичното разискване на проекто-бюджета за тази година кметът на общината инж.Методи Чимев.

Финансовата рамка за 2023 година е над 51 млн. лв., или с нарастване от близо 7,8 млн. спрямо миналата.
Това перо още веднъж извежда общината на едно от първите места в страната по повод обществената политика. 1966 са потребителите в другите услуги на територията на града и селата, които се възползват от дейностите, които дава в тази сфера Община Дупница, в това число и посредством външно финансиране по планове. Общият брой на ангажираните лица, които се грижат за обезпечаването на тези услуги и действия е 706 индивида.
2,1 млн лв. пък са плануваните средства за опазване на здравето. Те са за прехрана на детските ясли, медицинския личен състав и така нататък и са от
делегирания бюджет на Община Дупница.
Близо 500 хиляди лева пък са заделени за дотации на спортните клубове в града и селата, както и за стопанисване и поддръжка на спортните обекти. 1,58 млн. лева са заделени за селата, като в тези пари влизат прехрана, настоящи поправки, рехабилитация на улици, улично осветяване... Отново е импортирано предлагането за 30% от продажбата и наема на парцели от съответното село да се влагат в обитаемото място, в чието землище е. 200 хил.лв са плануваните средства за просвета, като в тях не попадат средствата за читалищата. Най-голямо е перото в бранш " Образование ", където сумата е в размер на над 26 млн. лв.. Другите планувани средства в бюджета са за финансови действия, поправки, заплати, подкрепяне за ин витро процедури, стипендии на даровити деца и младежи, режийни и други.
Основните цели в бюджета за 2023г. са да се резервира и обезпечи положително равнище на предоставяните услуги от общината, поддържане на просветителната, обществена и културна инфраструктура, възобновяване на техническата и инженерна инфраструктура в града и дребните обитаеми места.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР