Над 2,5 хиляди военнослужещи от Източния военен окръг в Русия

...
Над 2,5 хиляди военнослужещи от Източния военен окръг в Русия
Коментари Харесай

Русия с мащабно военно учение, Великобритания страда от недостиг на военни

Над 2,5 хиляди военнослужещи от Източния боен окръг в Русия вземат участие в огромни тактически учения в границите на инспекция на учебно-тренировъчните комплекси на Курилските острови, съобщи БГНЕС.
Съгласно информация от съветската войска, упражнява се защита на морското крайбрежие при възможна специфична интервенция на конвенционален съперник.
В ученията вземат участие и към 800 единици техника, измежду които танкове Т-72Б, артилерийски оръдия, хеликоптери Ми-8АМТШ, три бойни кораба от Тихоокеанския флот на Русия.
Междувременно английският вестник The Guardian разгласява отчет на Британската национална одитна организация, съгласно който има огромен дефицит на личен състав в английската войска. Недостигът е от 8200 души, т.е. 5,7% недокомплект. Според отчета ще са нужни най-малко 5 години да се затвори даже дребна част от дефицита.
Докладът също акцентира спад от 26% от броя на разследващи аналитици. Това е изключително значимо поради непрекъснатите случаи на кибер офанзиви. Последният подобен беше отпреди два дни, като за него беше упрекната Русия, само че тя отхвърли.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР