Над 2,4 милиона са онези, които обмислят туристическо пътуване или

...
Над 2,4 милиона са онези, които обмислят туристическо пътуване или
Коментари Харесай

Над 2,4 млн. души обмислят туристическо пътуване или почивка у нас тази зима

Над 2,4 милиона са тези, които обмислят туристическо пътешестване или отмора у нас тази зима - за идните празници или за зимния сезон изобщо, демонстрира изследване на "Галъп интернешънъл ", извършено по телефона измежду 1000 българи в навечерието на зимния туристически сезон.
Българските зимни курорти и културно-историческите дестинации са закономерно по-предпочитани от задграничните. Условията за туризъм в зимните курорти у нас като цяло се усъвършенстват, съгласно мнението на българите. СПА или културно-исторически туризъм пък е избиран по-често пред ски и зимни спортове.
Планиращите пътешестване тази зима са решили, че ще са им нужни към 1000 лева Който ще пътува у нас по Коледа и Нова година, е заделил за това приблизително 5 дни. Пътуването в чужбина за празниците се чака да бъде приблизително 9 дни.
Над 42% от българите настояват, че възнамеряват най-малко едно туристическо пътешестване или отмора за зима 2019-2020 година в България, сочи изследването. Този дял подхожда на над 2 400 000 българи. 18 на 100 настояват, че възнамеряват най-малко едно пътешестване през зимните месеци в чужбина. За 57 на 100 от интервюираните туризмът в българските зимни курорти се усъвършенства като цяло. За 26 на 100 това не е по този начин, а 17% не могат да дадат отговор, показват от Галъп.
Условията за зимен туризъм, които България предлага, са оценени високо от българите - близо три четвърти от всички запитани считат, че изискванията за настаняване, инфраструктурата и профилираните уреди, които страната ни предлага, са несъмнено положителни (27 на сто) или по-скоро положителни (46 на сто). 8% от българите са по-скоро недоволни от предлаганите услуги в зимните курорти в страната, а 6 на 100 не са по никакъв начин удовлетворени. Останалите се затрудняват да отговорят.
Средната дълготрайност на планувания туризъм по Коледа и Нова година в България е 5 дни. Празничната отмора в чужбина за тези българи, които могат да си го разрешат, ще продължи повече време - приблизително към 9 дни. Това евентуално се дължи и на проведените пакети, допускат от "Галъп интернешънъл ".
Независимо къде и по какъв начин ще почиват болшинството от българите, които възнамеряват зимна почивка, декларират, че ще отделят към 1000 лв. за нея, се показва в известието.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР