Над 2/3 от българите казват, че не познават човек, който

...
Над 2/3 от българите казват, че не познават човек, който
Коментари Харесай

Българинът харчи средно 15 лева месечно за хазарт

Над 2/3 от българите споделят, че не познават човек, който да е спечелил забележителна сума от лотарийни игри у нас. Още по-голямо болшинство – 81% - считат, че да се завоюва значима сума в такива игри не е елементарно, до момента в който 9% на 100 са на противоположното мнение. Това сочат данните от експресен сондаж на " Галъп интернешънъл ", извършен сред 19 и 22 април измежду 801 пълнолетни българи.

Според социолозите тези данни свидетелстват, че публичният разсъдък и нерешителност във връзка с хазартните игри са непокътнати, ето за какво и лансираната от вицепремиера Валери Симеонов концепция за ограничение на рекламата на хазарт се възприема добре.

5% от запитаните настояват, че постоянно играят игри като тото,
лотария, протягат ръка към форми на хазарт и така нататък Те се равняват условно на близо 300 хиляди души. Тези хора харчат приблизително по 43 лева месечно за подобен вид игри.

19% пък (или над 1 млн. българи) споделят, че играят понякога и харчат приблизително по 21 лева месечно. Играещите доста рядко са 33% (над 1.8 млн.) и влагат по 9 лв. на месец в това.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР