Над 2,3 млрд. лева са приходите, постъпили в НАП през

...
Над 2,3 млрд. лева са приходите, постъпили в НАП през
Коментари Харесай

Пореден месец с ръст на приходите в НАП

 Над 2,3 милиарда лв. са приходите, постъпили в Национална агенция за приходите през месец октомври, което е с близо 125 млн. лева повече по отношение на същия интервал на предходната година, сочат данните на приходната организация. 

Общо данъчните доходи за октомври възлизат на над 1,3 милиарда лв., като налога върху приходите на физически лица е близо 440 млн. лева, над 223 млн. лева е корпоративния налог и 656,7 млн. лева Данък добавена стойност. 

Общият размер на приходите от осигурителни вноски за октомври надвишава 1,1 милиарда лева включително над 605,7 млн. лева са за държавно публично обезпечаване, 257 млн. лева – за здравноосигурителни вноски и 147,8 млн. лв. за в допълнение наложително пенсионно обезпечаване. 

Най-висок е растежът на постъпленията при корпоративен налог – 30 %. Приходите от налог върху приходите на физическите лица се усилват с близо 16 на 100, а постъпленията от осигурителни вноски порастват стабилно с съвсем 10 на 100 по отношение на същия интервал на предходната година, допълват от Национална агенция за приходите.  

От началото на годината до 31 октомври 2021 година в приходната организация са постъпили над 22,5 милиарда лв., което е 2,3 милиарда лв. повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година, допълват още от Национална агенция за приходите. 

" За следващ месец Национална агенция за приходите регистрира отлични резултати. Това се дължи както на положителната работа на всички чиновници в приходната организация, по този начин и на позитивна смяна в държанието на данъкоплатците. Наблюдава се резистентен растеж на доброволното обявление и заплащане от страна на бизнеса и жителите “, сподели във връзка рекордния растеж в приходите изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР