Над 190 л/кв.м са се изсипали в района на селата

...
Над 190 л/кв.м са се изсипали в района на селата
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Започва проверка дали незаконна сеч е довела до бедствието в района на Карлово

Над 190 л/кв.м са се изсипали в региона на селата към Карлово, сподели по Нова телевизия служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Той уточни, че все още няма данни за скъсана дига. Водосборният басейн е огромен. Това е довело до повишаване на вълната. Ще се ревизира дали осъществената сеч в региона също е причина за наводнението, сподели още Демерджиев.

Първите евакуирани бяха избавени с летателна техника на Министерството на защитата. Петнайсет души са в лечебни заведения. Днес стартира оглед на потърпевшите къщи в с. Богдан, уточни вътрешният министър и изясни, че част от евакуираните са в читалището с. Каравелово. За тях са обезпечени храна и медикаменти.

В с. Богдан към момента има непроверени къщи, това ще стане след отдръпването на водата. Няма починали при бедствието, няма и съществено потърпевши, сподели Демерджиев.

Проверките, почнали след злополуката на бул. " Черни връх ", при която починаха две девойки, би трябвало да приключат идната седмица.

Има доказателства, че няколко чиновници на приблизително изпълнителско равнище в Министерство на вътрешните работи подкрепят противозаконната активност по трафик на мигранти. Те са пропущали коли, пренасящи чужденците. А патрулиращи не са спирали за инспекции тези транспортни средства, сподели Демерджиев.

Искаме да борим купения избор с повече оперативна работа, сподели Демерджиев във връзка идния избор.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР