Над 180 тона е очакваното тегло на опасните отпадъци, които

...
Над 180 тона е очакваното тегло на опасните отпадъци, които
Коментари Харесай

Над 180 тона са опасните отпадъци, заровени край Червен бряг

Над 180 тона е предстоящото тегло на рисковите боклуци, които бяха открити край Червен бряг. Това оповестиха от прокуратурата.

От там допълниха, че не престават да се правят следствени дейности по отношение на следствието, формирано за присъединяване в проведен незаконна група, обвинени по което са предприемачите Пламен и Атанас Бобокови, някогашният заместител министър на екологията Красимир Живков и други длъжностни лица.

СЛЕД РЕПОРТАЖ НА NOVA: Прокуратурата се заема с противозаконните отпадъци край Червен бряг

Направен е оглед на мястото – парцел в местността „ Лъката”, където бе намерено нерегламентирано предпазване на боклуци, за които в хода на следствието е открито, че са рискови. Същите са били предадени за предпазване от сдружение от група „ Монбат “ на комерсиално сдружение, което не има нужните съоръжения и са били заровени на това място “. Количеството, което е намерено, надвишава това, което беше оповестено досега.

В хода на дейностите по следствието са открити и конфискувани съпътстващи загробения товар документи с надпис Монбат-Сърбия. Междувременно е открито, че част от този рисков боклук е бил заровен и в стопанство в с.Рупци, общ.Червен бряг, като количеството, открито там, е към 100 тона.

Предстои осъществяване на спомагателни огледи на площадки, на които незаконосъобразно са съхранявани рискови боклуци, имащи отношение към воденото досъдебно произвеждане в с.Рупци, общ.Червен бряг, Плевен и Кремиковци.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР