Над 180 души са арастуваните по време на вчерашните протестни

...
Над 180 души са арастуваните по време на вчерашните протестни
Коментари Харесай

Още арестувани след вчерашните протести в Минск

Над 180 души са арастуваните по време на вчерашните протестни акции в Минск, съобщи ТАСС.

Агенцията се базира на правозащитния център " Вясна ", съгласно който измежду арестуваните има и публицисти, и хора, които не са жители на Беларус. Част от арестантите са били освободени, допълват от ТАСС.

По време на 19-ия ден на митинги в страната десетки дами образуваха жива верига на минския площад " Независимост " - в символ на митинг против разгонването на проява предната вечер, обобщава от Асошиейтед прес.

От организацията напомнят, че тогава полицията блокира входа към католическа черква, в която се бяха скрили протестиращи. Действие, което провокира отвращение и в обществото, и измежду беларуски духовници.

Като " неприемливо " дефинираха през вчерашния ден преследването на членове на Координационния съвет на опозицията в страната и посланиците на страните от Европейски Съюз в Беларус.

Междувременно стана ясно, че полското външно министерство е извикало беларуския дипломат във Варшава. Причината - медиийни изявления, съгласно които президентът Александър Лукашенко е обвинил Полша в скрит план да заграби част от страната, в случай че рецесията там се задълбочи, съобщи " Ройтерс ".

Лукашенко насочи обвиняване и към НАТО, чиито членове са Полша и Литва, че през последните седмици струпва войски край границата, съобщи беларуската телеграфна организация БелТА.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР