Над 180 000 потребители ежедневно могат да действат като данъчни

...
Над 180 000 потребители ежедневно могат да действат като данъчни
Коментари Харесай

Над 180 000 потребители следят за фалшиви касови бележки

Над 180 000 консуматори всекидневно могат да работят като данъчни инспектори и да ревизират дали касовите бележки , които търговците им издават, са същински или подправени, заяви Българска национална телевизия. Това е допустимо с мобилното приложение на Национална агенция за приходите, което сканира QR кода върху бележката.

Проверката е в две етапи - първо се сканира отпечатания на бележката QR код, като приложението демонстрира кодираните в него стойност на покупката, дата, час и номерата на касовата записка и фискалната памет на касовия уред.

Клиентът може да съпостави дали данните в бележката и мобилното приложение съответстват или се разграничават. Ако има разлика, мобилното приложение разрешава пряк контакт с Национална агенция за приходите по телефона за сигнализиране за подправена касова записка.
 Мъж от Габрово съди Национална агенция за приходите за невижданите 1 милиарда лв.
Мъж от Габрово съди Национална агенция за приходите за невижданите 1 милиарда лв.

Той твърди, че е инвалидизиран в резултат на тормоз от голям брой инспекции

Потребителят може да направи и информация дали съответната касова записка е получена в сървърите на Приходната организация. Ако всичко с бележката е наред, приложението демонстрира в зелено, че документът е бил сполучливо получен в Национална агенция за приходите.

Чрез приложението до този миг са инспектирани над 460 000 бележки, като единствено за тази година те са повече от 30 000 и нито една не е била подправена.

Мобилното приложение на Национална агенция за приходите може да се изтегли през App Store за телефони с операционна система iOS или през Гугъл Play - за Android устройства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР