Над 18 хил. може да се окажат жертвите на COVID-19

...
Над 18 хил. може да се окажат жертвите на COVID-19
Коментари Харесай

18 000 българи може да умрат от коронавирус до февруари, ако не се спазват мерките

 Над 18 хиляди може да се окажат жертвите на COVID-19 в България до началото на февруари 2021 година Това демонстрират калкулации на учените от Института за здравна метрика към Университета на Вашингтон, представени от " " Към вчерашния ден умрелите от ковид съгласно националния информативен център бяха 1632-ма, което значи, че единствено в идващите малко над два месеца живота си могат да изгубят близо 17 хиляди българи. 18 600 е предстоящият брой на жертвите на заболяването в България обаче, в случай че не бъдат наложени и не се съблюдават никакви защитни ограничения, прецизират американските учени.

При настоящето състояние, когато маските са наложителни на открито единствено при изискване, че сте в огромна група хора, предстоящият брой на жертвите при започване на февруари би трябвало да е към 8600 души Това е нарастване с над 5 пъти на броя на умрелите по отношение на настоящето равнище.

Най-оптимистичният сюжет е за малко над 4000 жертви към 1 февруари 2021 година Той обаче е годен, в случай че носенето на маски е наложително безусловно на всички места и се съблюдава от най-малко 90% от популацията. При в този момент наложените ограничения американският модел работи с 41% съблюдаване на носенето на маска. Най-добро съблюдаване на ограниченията в България американският модел регистрира през април, когато използването на маска са спазвали 64% от популацията.

С 353-ма умряли за седмица България означи най-черните 7 дни от началото на епидемията през март. Като нарастването на седмична база е 80%, разяснява математикът и специалист по ръководство на рецесии Петър Велков в неделя. Увеличение на % на умрелите по отношение на инфектираните пък отбелязва анализаторът Тихомир Безлов.

“Може да се предвижда, че броят на умрелите ще продължи да нараства, като се имат поради броят на хората в интензивните отделения сега и че смъртните случаи закъсняват с 3-5 седмици по отношение на броя на нови диагностицирани. В момента смъртните случаи доближиха 18,6% от общо умрелите по отношение на 10,2% предходната седмица ", проучва Безлов на страницата си във фейсбук.

Леталитетът на заболяването в България занапред ще се усилва, предвижда пред Българска национална телевизия математикът Петър Велков. “Ще се стигне до локдаун, това е неизбежно. Въпросът е по кое време. Колкото повече чакаме, толкоз по-големи ще са провалите ", безапелационен бе той.

Ако всички българи съблюдават наложените сега защитни ограничения, броят на инфектираните на ден ще намалее до 500 души, предвижда и математикът от Българска академия на науките проф. Николай Витанов. Той прави математическите модели, по които взема решенията си Националният действен щаб. Сега ограниченията не се съблюдават и това е повода случаите да нарастват, изясни Витанов пред Нова тв.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР