Над 18-годишния Васил Михайлов, който е син на зам.-окръжния прокурор

...
Над 18-годишния Васил Михайлов, който е син на зам.-окръжния прокурор
Коментари Харесай

Рашков ще проверява себе си за бездействие за побоите в Перник

Над 18-годишния Васил Михайлов, който е наследник на зам.-окръжния прокурор на Перник Бисер Михайлов, е имало чадър. Затова до момента похищенията му са останали ненаказани.

 

Това излезе от думите на вътрешния министър Бойко Рашков, който разяснява в изявление за Нова тв проблема от Перник. През последните дни там кметът Станислав Владимиров упрекна Министерство на вътрешните работи в безучастие, а други представители на локалната власт и поданици на града се събраха на митинг поради Михайлов-младши.

Гневната реакция бе предизвикана от нечовечен побой над локалната футболна легенда и сегашен треньор Румен Андонов. Хората обаче настояват, че случаите са десетки и до момента са останали ненаказани и не провокирали реакция от Министерство на вътрешните работи.

 

На въпрос за какво до момента няма осъдени Рашков дава отговор: " Една от аргументите е, че неговият  татко е прокурор. Най-вероятно неговите сътрудници прокурори не са желали да изпадат в спор с него и това момче очевидно е нападателно е било защитавано по някакъв метод. Прокуратурата не се е постарала да стартира бързи дейности по следствието. Имало е каузи, които са формирани за побоища и за причиняване на телесни повреди за напълно почтени жители, демонстративно със снимане на това мъжество, заснемано по улиците на Перник. "

 

Министърът изяснява още, че защото пернишките прокурори са си правили отказ, делата " много време са преседели във Върховната касационна прокуратура ". " И когато случаите започнаха да получават гласност, набързо-набързо започнаха делата да се движат ", показва Рашков.

 

Рашков даде обещание инспекция и на това дали полицията в Перник не е покривала случаи, свързани с младежа. Той обаче счита, че жителите не смеят да се оплачат публично. " Вероятно в действителност там царува сковаващ боязън да потърсят подпомагане от полицейските служби. Вероятно се преценяват с това събитие, че този юноша е наследник на прокурор от окръжната прокуратура в Перник ", показва министърът. По думите му оставката на зам.-окръжния прокурор е въпрос на морал.

   Кирил Пламенов

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР