Над 1700 участници са заявили участие в самостоятелния полумаратон в

...
Над 1700 участници са заявили участие в самостоятелния полумаратон в
Коментари Харесай

Над 1700 души ще участват в полумаратона в София

Над 1700 участници са декларирали присъединяване в независимия полумаратон в София, оповестиха уредниците от състезателен клуб " Бегач ". Събитието, което се ще се организира за втора поредна година, ще се състои в неделя (12 май).

Голям интерес към конкуренцията има от чужбина, като 250 състезатели от Англия ще застанат на старта. Регистрацията е отворена онлайн на уеб страницата на събитието.

И тази година " Кауфланд София полумаратон " ще включва бягания с дистанции по 5, 10 и 21.1 км. За всички участници на полумаратона са планувани тениска за тичане и спомагателни награди. Всеки играч, който сполучливо приключи дистанциите на 10 и 21.1 км, ще получи орден. Участниците на 5 км ще получат значка.

По гледище на дирекция " Сигурност " на Столична Община, трасето още веднъж беше променено в навечерието на конкуренцията. Маршрутът трябваше да премине по бул. " Цариградско шосе " и бул. " Брюксел ", достигайки до летището, като последният километър да бъде в парк " Борисова градина ".

 Над 1700 души ще вземат участие в полумаратона в София
© "Бегач "

След измененията състезателите ще започват в 9 ч. пред постройката на Народното събрание, ще преминат по бул. " Васил Левски " и " Ген. Гурко ", след което ще влязат в " Борисова градина ". Бягането ще продължи по булевардите " Яворов " и " Вапцаров " и ще се финишира на националния стадион " Васил Левски ".

Самостоятелният полумаратон ще бъде първото огромно съревнование по шосейно, градско тичане в страната, което ще ограничи потреблението на пластмаса за еднократна приложимост, като я размени с устойчиви други възможности, оповестиха уредниците.

Паралелно с полумаратона ще се организира гратис тичане за възпитаници. Основна цел на събитието е посредством тичане и деен метод на живот да се преодолеят част от проблемите, произлизащи от обездвижването и нездравословния метод на живот измежду учениците.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР