Над 1700 души бяха задържани от полицията на митинги в

...
Над 1700 души бяха задържани от полицията на митинги в
Коментари Харесай

Стотици задържани на митинги в защита на Навални в цяла Русия

Над 1700 души бяха арестувани от полицията на манифестации в десетки градове в Русия в поддръжка на затворения критик на Кремъл , съобщи БГНЕС.
Хиляди излязоха по улиците в сряда вечерта, с цел да изискат независимост и подобаваща здравна помощ за Навални, който гладува от три седмици. Опозицията провежда демонстрации в десетки съветски градове, като най-големите манифестации се организираха в Москва, заяви Агенция Франс Прес.
 Франция ще накаже Русия, в случай че Навални почине Франция ще накаже Русия, в случай че Навални почине
Министърът на външните работи на Франция предизвести Русия, че Европейски Съюз ще държи директно виновен президента Владимир Путин и съветските управляващи, а...
Мониторинговата група на OVD-Info, която наблюдава задържанията на митинги на опозицията, съобщи, че до през днешния ден сутринта полицията е задържала " над 1 783 души в 97 града ".
В Русия присъединяване в неразрешени демонстрации може да докара до санкция или няколко дни затвор. По-голямата част от задържанията - 805 – са осъществени в Санкт Петербург, където полицията принудително разпръсна тълпите с палки. Прессекретарят на Навални Кира Ярмиш е измежду арестуваните. Тя получи 10-дневен престой зад решетките за апели за присъединение към митингите. Ключовият асистент на Навални Любов Собол също е арестувана от полицията преди митинга в Москва и би трябвало да се яви в съда по-късно през днешния ден.
Снимка: архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР