Над 170 конфискувани автомобила от пияни и дрогирани шофьори вече

...
Над 170 конфискувани автомобила от пияни и дрогирани шофьори вече
Коментари Харесай

Започват продажбите на леки коли, отнети от пияни и дрогирани шофьори

Над 170 иззети автомобила от пияни и дрогирани водачи към този момент са предадени на Национална агенция за приходите, с цел да бъдат продадени. Пет месеца след измененията в Наказателния кодекс, които задължиха съда да лишава колите на потвърдено пияни и дрогирани водачи, идва ред на първия обществен търг, осведомят от Нова телевизия.

 

На 15 януари в Бургас се отварят офертите за две коли. Едната е на повече от 24 години, с начална цена 1 200 лв., а другата на повече от 27 година за 1 000лв. " Предложенията се подават авансово. На процедура присъединяване на един кандидат-купувач може да се извърши без да се излиза от тази стая ", съобщи Станислав Христов, шеф на дирекция „ Държавни вземания ”, Национална агенция за приходите.


Оказва се не всички отнети коли ще бъдат пускани на търг.

 

" Автомобилите, които са в по-добро положение, за тях има опция да бъдат употребявани от страната. Държавата, като притежател, първо прави преценка дали автомобилът няма да послужи на някое държавно ведомство ", изясни той.

 

Враца е идващият регионален град, който афишира за обмен две коли и един мотор.  " Всички коли са остарели. Произведени са преди 2000-а година ", добави Христов.

 

И до момента в който наддаването за отнетите возила към този момент стартира, към момента е рано да се оцени резултатът от мярката, твърди юрист Людмил Рангелов. " След като един човек се е развил до такава степен като участник в придвижването, който може да си разреши, на който въобще му минава през мозъка, че може да кара след алкохол и опиати, тази предварителна защита в действителност е много закъсняла ", разясни той.


Според Рангелов не тежестта на наказването, а бързината на процеса е ключът към същинската предварителна защита на пътя. " Това го няма на никое място в цивилизования свят. Едно такова позволение на този въпрос. Всеки, който ръководи МПС в такова положение, доколкото трезво разсъждава, по никакъв метод не се вижда в категорията „ причинители ” на ПТП ", сподели юристът.


Няма законова спънка индивидът, от който колата е отнета, да се включи в наддаването и да си я откупи назад.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР