Над 170 000 души взеха участие в гей парада в

...
Над 170 000 души взеха участие в гей парада в
Коментари Харесай

170 000 взеха участие в гей парада в Израел

Над 170 000 души взеха присъединяване в гей парада в израелската столица Тел Авив в петък, представен от Агенция Франс Прес.

Така събитието по посещаемост се приближава към предпандемични времена, само че е надалеч от предстоящите от уредниците 250 000 участници.

Участници са споделили пред организацията, че е значимо да се покаже, че има " толкоз доста хора, които желаят да получат равни права за гей общността и че в действителност сме равни ".

Кметът на Тел Авив Рон Хулдай означи, че до момента в който членовете на ЛГБТК+ общността в Израел към момента не престават да се " изправят пред трудности ", ситуацията им въпреки всичко се усъвършенства с годините.

" Конверсионната терапия (терапия, която има за цел смяна на половата ориентировка - бел. ред.) беше изцяло неразрешена, гейовете към този момент могат да подаряват кръв, а сурогатното майчинство за еднополовите двойки към този момент е легализирано ", сподели Хулдай при откриването на парада.

" Тел Авив постоянно е бил и постоянно ще бъде привлекателен дом за всички транс хора, лесбийки, гей мъже, странни хора и небинарни хора ", сподели той. " Тук те постоянно ще имат значение, тук постоянно са добре пристигнали. "
 Десетки хиляди събра гей парадът в Йерусалим
Десетки хиляди събра гей парадът в Йерусалим

Събитието мина на фона на митинги

Посетителите на парада през 2019 година бяха към 250 000, до момента в който предходната година към 100 000 участваха в първото събитие на Прайд в града след пандемията Covid-19.

Някои членове на ЛГБТК+ общността упрекват израелските управляващи в потребление на тяхната идея в опит да придадат демократичен имидж, очернен от израелската окупация на палестински територии.

Консервативният Йерусалим организира дребен Прайд марш предходната седмица при засилена защита.

Израел има най-толерантното отношение към хомосексуалността в Близкия изток, с огромната и авторитетна гей общественост, изключително в Тел Авив.

Трябва да се означи обаче, че през години са се случвали и набези.
 Снимка 577250
Източник:

Събитие на Прайд през 2015 година в Йерусалим приключи с покруса, когато ултраортодоксален евреин намушка до гибел 16-годишно момиче и рани няколко други.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР