Над 17 кг. хероин на стойност 1,130 млн. лева са

...
Над 17 кг. хероин на стойност 1,130 млн. лева са
Коментари Харесай

Над 17 кг. хероин са задържани на Капитан Андреево

Над 17 кг. хероин на стойност 1,130 млн. лв. са арестувани на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево. Това оповестиха от взаимна конференция зам.-окръжният прокурор на Хасково Делчо Лавчев, шефът на Агенция " Митници " Георги Костов, шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи - Хасково ст. комисар Ангел Цанков и представители на " Гранична полиция " и работа БОП.

Пратката бе арестувана на 26 юли. Служители на митницата откриха дрогата при инспекция на лек автомобил с 44-годшен английски жител от иракски генезис, сподели Делчо Лавчев. По негови думи високорисковото вещество с бруто тегло 17, 356 кг. е било открито в двойно дъно на хладилна чанта при щателната ревизия на транспортното средство.

Хасковската окръжна прокуратура образува неотложно досъдебно произвеждане, хипотетичният причинител е арестуван и притеглен за обвинен, осъществени са доста процесуални дейности. В техния ход се откри, че и други лица имат съпричастност към случая, уточни Лавчев. Задействана е била работа БОП, чийто чиновници са задържали до хотел в Хасково хипотетичен помощник и подстрекател на наркотрафика, добави Лавчев. Той добави, че става дума за 37-годишен ирански жител.

Лавчев заключи, че след импортираното искане от държавното обвиняване Окръжният съд в Хасково е определил мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на двете лица, като се чака търсене на още забъркани в тази ситуация. Законът планува наказване от 15 до 20 години затвор и санкция от 200 000 до 300 000 лв. при доказване на виновност в съда.

Случаят е извънредно положителен и илюстрира положителната съгласуваност на службите под управлението на прокуратурата, оцени шефът на Агенция " Митници " Георги Костов. Той означи професионализма на работещите на терен митнически чиновници, тяхната идентификация на автомобила като рисков, високия им професионализъм при инспекцията, и бързите дейности. Използван бе огромен боеприпас от оперативни начини и способи, заключи Костов. Той напомни, че това е трети сходен случай в последните 4 месеца, в който се стига до разкриването на причинител на по-високо равнище на веригата, като общото количество на арестувания хероин при тях е 312 кг.

Костов добави още, че разкриването на контрабандата на опиати на натоварения пункт Капитан Андреево е от извънредно значение за имиджа на митниците като по този начин тази активност става пример за добра процедура.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР