Над 17 души са задържани за трафик на мигранти, каза

...
Над 17 души са задържани за трафик на мигранти, каза
Коментари Харесай

Иван Гешев: Над 17 души са задържани за трафик на мигранти

Над 17 души са арестувани за трафик на мигранти, сподели на брифинг заместител основният прокурор Иван Гешев, представен от „ Фокус “.

„ Става въпрос за настояща все още най-голяма група за трафик на мигранти през българска територия. Информация за нея придобихме при интернационалната интервенция „ Халифакс “ през 2017 година Тогава вследствие на същата се организираха дейности в Белгия, България, Англия, със съдействието на Франция, Германия. В хода бяха арестувани над 40 лица “, напомни Гешев.

Той уточни, че тогава българска група е съдействала на този канал и по нея стартира да се работи още през 2017 година „ Към момента са арестувани над 17 лица. Предстои на следващия ден да стане ясно какъв брой и кои ще бъдат упрекнати. Това е група, която се е занимавала с трафика на територията на България – хората са или български жители, или непрекъснато пребиваващи в България жители на Ирак и Афганистан, или кандидат-бежанци. Те са се занимавали с трафик на мигранти към Западна Европа главно от Афганистан “,каза Гешев.

„ Т.е. групата е част от интернационален канал – набират се хора от Афганистан, минават през Иран, през Турция и нашите ги посрещат на границата с Турция, след което се настаняват в региона на Свиленград. Друга част от групата ги посреща, води ги до София и ги настанява в циганските махали „ Орландовци “ и „ Факултета “. Заплащането се е получавало през избрани лица, а не кеш. Задържано е и това лице, което в България е осигурявало финансирането за съответната услуга “, изясни заместител основният прокурор.

Национална организация за приходите и Националната полицията още не са подготвени с инспекциите по Апартаментгейт и къщите за посетители, сподели Иван Гешев на брифинга в Съдебната палата.

Проверките бяха предоставени от прокуратурата, след двата случая с парцели. За разлика от инспекциите за спор на ползи на антикорупционната комисия, тези на данъчните били доста по-задълбочени, тежки и тромави. Започнали са даже проверки.

По инспекциите, инциирани за метода, по който са издигнати къщите за посетители, има данни, които приказват за осъществени закононарушения - корист с евросредства и документни закононарушения.<a href= " http://focus-news.net/ " target= " _blank " ><font color=#0000ff> /focus-news.net</font></a>
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР