Над 1670 свободни места останаха в гимназиите в столицата след

...
Над 1670 свободни места останаха в гимназиите в столицата след
Коментари Харесай

Над 1670 свободни места има в софийските гимназии

Над 1670 свободни места останаха в гимназиите в столицата след второто класиране.

Трябва да се означи обаче, че като цяло свободните места са по-малко от предходните години. За тях могат да аплайват учениците, които до момента не са признати на никое място, както и тези, които не са удовлетворени от досегашното си класиране, съобщи през днешния ден.бг.

Около 40 места останаха свободни в най-желаните столични гимназии. Свободни места има даже в Софийската математическа гимназия (СМГ)и Технологичното учебно заведение " Електронни системи " (ТУЕС).

На процедура няма столично учебно заведение, в което да няма свободни места. От Регионалното ръководство по образованието обаче предизвестяват, че третото класиране е доста рисково, защото, с цел да взе участие в него ученикът би трябвало да се отпише оттова, където към този момент е бил записан.

Две свободни места без квоти има в учебното заведение с най-голям най-малък бал - СМГ.

В ТУЕС също има две свободни места без квоти. В 91-ва немска гимназия свободните места са четири - две за младежи и две за девойки.

В 164-та испанска има по едно място за юноша и госпожица. Във Втора британска има цели девет места - пет за младежи и четири за девойки.

" В съпоставяне с предходната година тази година са малко, 1673 са свободните места като във всяко учебно заведение има, може да е в една от паралелките, само че в действителност има свободни места. Това трето класиране е нов късмет за триумф на децата, тъй като то е за възпитаници, които имат в себе си оригинала на свидетелството за главно обучение ", сподели Ваня Кастрева, шеф на РУО, София.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР