Над 160 000 опитали да влязат незаконно у нас. Това

...
Над 160 000 опитали да влязат незаконно у нас. Това
Коментари Харесай

Над 160 000 опитали да влязат незаконно у нас

Над 160 000 пробвали да влязат нелегално у нас. Това сочат данните на Министерство на вътрешните работи. Данните са за интервала от началото на годината до края на септември.

Възможно е част от независимо завърналите се лица навътре в Турция да са създали повече от един опит за прекосяване на наша територия. Това може да се е случило откакто са били открити от български патрули по линията на границата,=.

През същия интервал на предходната година предотвратените опити са над 115 000.

Малко над хиляда (1242)  жители на трети страни са арестувани при нелегално влизане в България през 2023 година

Кои са хората, които желаят да влязат у нас

Продължава да се следи резистентност във връзка с националностите на арестуваните незаконни мигранти. Преобладават жители на страни от Близкия изток и Северна Африка. Най-много от арестуваните за нарушение на държавната граница на вход са от  Сирия – 629, Мароко – 200, Афганистан – 199, Ирак – 80.

От 1 януари до 30 септември тази година, при опит за нелегално прекосяване на границата на излаз от страната, са арестувани 1 968 жители на трети страни.

Гражданите на Афганистан, Сирия и Мароко образуват главния дял на арестуваните. Най-натоварена на излаз през интервала остава българо-сръбска граница. Там  са арестувани 88% от лица, предприемащи опити за незаконно прекосяване.

Със 108 % е нарастването на арестуваните навътре в страната през юни, юли, август и септември 2023 г.  – 8364  противозаконни мигранти. През същия интервал на 2022 година те са 4013.

С 31% е повишен броят на формираните досъдебни производства против уредници на противозаконна миграция. С 15%  повече са обвинените за тази незаконна активност спрямо летните месеци на предходната година.

Емблематичен случай

Кола с мигранти се заби в дирек. Инцидентът стана преди няколко дни. По данни на полицията в Ямбол, транспортното средство се блъснало в електрически дирек в Елхово.

До момента няма публична информация какъв брой души е имало в колата. Но съгласно очевидци са били към 10. На мястото на случая бяха изпратени пожарна, коли за спешна помощ и екипи на електроразпределителното сдружение.

Двама от потърпевшите мигранти са откарани с коли за спешна помощ към ямболската болница с тежки пострадвания. Единият даже е с черепно-мозъчна контузия. Други двама са закарани по-късно също в болница.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР