Над 16 милиарда лева е дължимият към държавата ДДС от

...
Над 16 милиарда лева е дължимият към държавата ДДС от
Коментари Харесай

Грабеж! Над 16 милиарда лева е дължимият ДДС, министър Горанов го крие

Над 16 милиарда лв. е дължимият към страната Данък добавена стойност от 2000-та година до момента. Тези пари се равняват на бюджета на Министерство на вътрешните работи за 10 години напред, както и за всички пенсии за 2 години.Грандиозният дълг е открит при проверки от външни институции, ангажирани за битка с данъчните измами. Оказва се, че от тези 16 милиарда лева, които са за влезнали в действие ревизионни актове, 6 милиарда лева са потвърдени задължения от самата приходна организация.
Реалната цифра на вредите за страната ни са най-малко 4-5 пъти повече, като се има поради, че институциите засичат единствено дребна част от далаверите с Данък добавена стойност. От Национална агенция за приходите обяснават, че множеството от дължимите средствата не могат да се съберат по никакъв метод, тъй като хората, които ги дължат, не имат никакви активи и имущество. Или казано накратко-държавата се е отказала да си ги търси, сиреч-харизала ги е.
Шокиращите данни за тоталния обир на страната, изключително в трите интервала на ръководство на ГЕРБ, изнесе на конференция гражданско съдружие БОЕЦ.
Организацията се базира на публични данни, получени на 15 март т. година от шефката на Национална агенция за приходите Галя Димитрова. Куриозното е, че на питане на БОЕЦ за дължимото Данък добавена стойност, от ведомството на финансовия министър Владислав Горанов дали отговор малко преди скандалното писмо от Национална агенция за приходите, че не разполагат с никаква информация. Странно е по какъв начин Горанов няма данни за несъбраното Данък добавена стойност, в случай, че подопечната му организация разполага с точни планове.
Поискахме информация за несъбраното Данък добавена стойност, с цел да разберем по какъв начин на фона на реките от милиарди от Европа и на събраните налози, България продължава да е на последно място по приходи и на първо по беднотия и корупция. Оказва се, че огромна част от ресурса ни е източен. Следовател Бойко Атанасов разкри неотдавна, че се случват съглашения сред прокуратурата и проведени незаконни групи за източване на Данък добавена стойност, след които за отговорните няма никакви последици, сподели водачът на БОЕЦ Георги Георгиев. Той зададе реторичен въпрос: Как нито една партия не е поставяла този въпрос до момента?! Все отново става дума за пари, които всеки жител е платил от своя джоб.
От Национална агенция за приходите вършат разбивка на несъбраното Данък добавена стойност в размер на 6 милиарда лева по години /виж по-долу отговора на НАП/. „ Фактите са безапелационни. Този, който постоянно се връща на власт, незабавно се покачва несъбраното Данък добавена стойност. Най-ниските стойности са през 2013 година и 2014 година, когато ТОЙ не беше в ръководството на страната. През 2015 година има внезапен скок на несъбраното Данък добавена стойност, а през 2016 година, по времето, когато не ни ръководи, е регистриран още веднъж спад. Само за 2017 година, когато ръководи Бойко Борисов и ГЕРБ, дългът от Данък добавена стойност скача на четвърт милиард, добави Георги Георгиев.
Лидерът на БОЕЦ добави: България се е трансформирала в мафиотска страна. Как се източват 16 милиарда лева? Това не може да стане без чадър над тези схеми. Какво са правили ръководещите? Какво е правил Владислав Горанов, който беше два мандата министър и един зам.-министър, откакто споделя, че не е имал тази информация?!/ "Фрог нюз "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР